social ut i fingerspetsarna

Föga visste jag då veckan började att jag skulle vara social bara värre den här veckan.

Jag som verkligen gillar folksamlingar, jag som är så rysligt utåtriktad och gillar smalltalk med halvbekanta och främlingar.

Veckan började med stickcafe´på tisdagen, för att fortsätta med inredningsparty igår och för att till slut kulminera i svenska dagens fest i konserhuset i Åbo idag.

Stickcafeét är ju redan en vana. Inredningspartyt var jag lite nervös över men det visade sig gå riktigt bra och jag hade trevligt. Men när jag tackade ja till att gå på svenska dagens fest med min bästaste kompis visste jag nog int riktigt vad jag tackade ja till.

Det var liksom folk i mängder. Finlandsvenska människor från Åboland, vilket betyder många halvbekanta människor. Hej hit och hej dit. Men det gick bra det också. Jag bara liksom gick med strömmen.

WP_002877WP_002879

Festen konferencier var Sixten Westerby, som verkligen visade sig från sin bästa sida.

Kvällens flopp var då Åbo stads reprecentant inte fanns på plats då han kallades upp till scenen. Då han, Direktör Pekka Sundman  från Åbo stads koncernförvaltning, äntligen behagade infinna sig bad han int ens om ursäkt för att ha kommit för sent.

Det bästa med hela festen var Mark Levengoods tal ”Ett guldland dock det är”. Det är verkligen inte långtråkigt att lyssna på honom. Han är så otroligt naturligt så det nästan känns som om han skulle tala direkt till en istället för till en folksamling. Han är rolig. Han är personlig. Ja vad kan man säga…han är bara bäst.

Dessutom hyrde han bil för att komma i tid till festen från Helsingfors till Åbo, då han missat kombinationsflyget.

Hoppas Pekka Sundman skämdes åtminstone en aning.

Till slut var det en liten konsert med stråkvartetten Meta4. Jaaa..vad ska jag säga. Är int en så stor anhängare av modern stråkmusik, int så värst av äldre heller.

Innan kvartetten sprang ut för att apploderas in igen, gick vi för att hämta våra rockar och åkte hem.

Imorgon är det Fammodag, då skall jag umgås med Cilla.

Annonser
Det här inlägget postades i Mitt i Livet, vänner. Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s