feelgood filmer

Jag är lite av en actionfilm girl. Tycker om då det sprängs ordentligt, då bilar kraschar mot varandra, då det bara viner i örona av automatvapenljud och då dom goda vinner över dom onda. Riktigt hederlig action menar jag. Inget cult aktigt. Utan Die Hard stil från början till slut. Sånt man tittar på utan att desto mera känna nåt eller tänka nåt.

Men sen ibland smyger det in en riktig pärla till feelgood film. Det är dom jag kommer ihåg. Det är dom, om dom riktigt tilltalar mig in i märg och ben, som jag kan se om och om igen och bara drömma mig bort och njuta.

Idag såg jag en sån.

På lördagar går det int någo serier på tv så jag brukar kolla filmtown för utbud av filmer. Idag fastnade jag för ”Begin Again”. Skådisarna, Keira Knightley och Mark Ruffalo, tycker jag om och efter att ha sett trailern laddade jag ner den.

Det är ingen kärlekshistoria, annat än olycklig kärlek. Men den är kärlek till musik. Och ..vilken musik. En ren njutning från början till slut. Här låg jag på soffan med ett flin på läpparna i nästan två timmar.

Helt klart värd att se på nytt.

Andra filmer som jag har sett fast hur många gånger är..

Dirty Dancing…alltså ”nobody puts Baby in the corner”

Eat, pray and love. Bara såå feelgood. En jag verkligen vill se en riktigt deppadu dag.

Naturligtvis Mamma Mia. Den behöver ingen förklaring tycker jag. Vem minns int den musiken och hur rolig och romantisk den är. Vet int hur många gånger jag och Linda har kört till Hesa eller därifrån och skrålat till den Cd:n.

When Harry met Sally. Den fakade orgasmen är en klassiker.

PS: I Love you. Sååå otroligt romantisk trots att den egentligen är sorglig.

You’ve got mail. Då när e-posten ännu tog sina baby steg.

Jerry Maguire. Vem glömmer väl frasen ”you complete me” eller ”you had me at hello” i första taget.

Faktiskt också Les Miserables. Helt ljuvlig musik. Fast den ju nog är mäktigare live.

….och några till, men dom här tilltalar mig mest.

DSC_0367

Annonser
Det här inlägget postades i Mitt i Livet, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s