svar på frågor 1

Tack snälla ni som ställde frågor. Jag slapp det pinsamma i att int få några. Så tack så jättemycket. Och är det nån ännu som har något på hjärtat så är det bara att fråga.

Nanni frågar:

Fick en fråga via facebook: Hur tänker du fira jul i år?

Jag kommer att fira jul här hemma i liten skara. Nu då barnen blivit äldre delar dom jularna med respektives föräldrar. Likadant som vi har gjort ända sen det begav sig. I år firas den med Elin, Linda, min Svärmor och med min Mamma här hemma hos oss. Inga små förväntasfulla barn tyvärr. Det blir en lugn jul och en traditionell jul. Kanske jag eventuellt i år skulle hinna till kyrkan på julafton.

Anita frågar:

 Jag har funderat på att själv börja blogga, eftersom jag tycker om att skriva och fotografera. Tror dock inte att mina närmaste är så pigga på att förekomma i mina texter. Hur balanserar du med detta, har ni nån överenskommelse vad du får skriva om eller godkänner de inslagen?
Jag har dessutom ett jobb som jag inte kan skriva offentligt om och egentligen inga hobbies, så det är kanske onödigt att börja med en blogg… Å andra sidan så är ju din blogg också intressant, helt bara för att den är så jordnära och ”vanlig”. Har du ändå också press på dig att vara tillräckligt intressant?

Jag tycker att det aldrig är onödigt att börja blogga.

Du kan helt utesluta det du int kan skriva om. Fotografering är väl en hobby som alla andra. Själv har jag bara handarbete därtill, och det sysslar jag int med så ofta.  Du kan ju diskutera och komma överens med din familj vad dom tycker, före du alls börjar blogga. Då vet du. Om du vill att din blogg skall ha en inriktning kan du ju kolla t:ex på finlandsvenskabloggare.com vilka kategorier dom har för att få inspiration.

Int är mina närmaste så värst pigga dom heller. Dom säger nog till när dom inte vill vara med. Eller överhuvudtaget låter mig ta ett foto av dom. Har frågat föräldrarna om jag får sätta upp foton av barnbarnen. Skriver int om oenigheter vad gäller familjen överlag. Brukar int diskutera med mina närmaste före jag publicerar ett inlägg. Ibland grymtas det lite, men för det mesta är dom helt okej med vad jag skriver.

Jo jag har press på mig och jag får många gånger morkkis och ångest över vad jag har skrivit. Nästan efter varje inlägg faktiskt. Brukar ringa till min syster och fråga vad hon tycker om vad jag har skrivit. Hon brukar alltid säga åt mig att om du mår så dåligt av att du skriver, måst du sluta. Men det kan jag int heller göra. Den ger mig ändå så mycket. Som t:ex nya vänner, vänner jag aldrig hade träffat utan den.

Trevligt om du tycker om min blogg ❤

Maria frågar:

Jag är väldigt imponerad av dina bilder och tycker att de är jättebra, både naturbilderna och bilderna på personer. Vad har du för utrustning? Du har visst gått en fotokurs/kurser? Var hittade du en bra kurs?

Tack snälla du. Själv tycker jag att jag stampar på stället nu och utvecklas int alls. Men det kanske har att göra med att jag int fotat så aktivt den senaste tiden.

Jag har en Nikon D5000. Ett nikon objektiv 18-105 mm, 3,5-5,6. Det här är mitt all allaround objektiv. Bra på t:ex resor. Använder det mest. Ett nikon objektiv 55-300 mm, 4,5-5,6. Ett fast nikon objektiv 35 mm, 1,8.

Kameran är gammal och sku gärna villa ha en ny.

Jag har gått en fotokurs i arbis med Anna Franck ett år för säkert fem år sen om int mer. Dessutom så har jag gått en veckoslutskurs med Camilla Hynynen från Creatella photography. Den ena kursen kompletterade den andra. På båda kurserna lärde jag mig om kamerans inställningar, men Camilla gav ett lite vidare perspektiv på det. Efter hennes kurs gick jag från halv auto till manuellt. Från dom här kurserna och att läsa fototidningar har jag lärt mig allt jag kan om fotografering. Och naturligtvis genom försök och misstag.

Vet att Anna Franck har haft nätkurser. Camilla håller också kurser om det finns intresse. Hon ger dessutom privatlektioner om man vill. Eller hur Camilla? Att jag nu int bara går och skriver nåt som int är sant.

Annonser
Det här inlägget postades i Mitt i Livet, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till svar på frågor 1

  1. lillakamomilla skriver:

    Så är det! Bara att maila creatella@parnet.fi!

    Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s