svar på frågor 2

Nu fortsätter jag svara. Som sagt den som känner sig hågad kom med frågor.

Ninette frågar:

Jag undrar: Hur i hela fridens dar bär man sig åt för att virka dom där ugglorna som du håller på med?!? Ska man ha många stickor eller hur gör man? kan du kanske visa i ett inlägg eller på riktigt, please?! känner att det är nåt som jag skulle vilja kunna göra!

Fråga två: hur gick det till när du träffade din man – såna storyn gillar jag alltid!

Mönstret på ugglemössan hittar du här  http://www.barbros-stickning.se/Ugglemossa2.pdf. Man kan sticka med strumstickor eller så kan man sticka med en rundsticka. Men i slutet då man stickar ihop behövs även strumpstickor. Eftersom mönstret är en liten mössa, typ för en ettåring. Går det bra att öka ugglorna och därmed maskorna på mössan. Som nu då jag stickar åt Cilla satt jag till en uggla till i mönstret.

Det här fixar du galant. Nu stickar du ju rät och avigt som en annan mästare. Och det är inga andra maskor som behövs här heller. Det enda som är annorlunda är att du behöver en hjälpsticka att flytta maskor med i ugglemönstret.

Lite invecklat är det nog att förklara. Men mönstret är så klart och tydligt, så du som är en baddare på att lista ut ett och annat klarar nog av det. Hjälper dig gärna men helst på riktigt och så finns ju Aija på Britas. En pärla för oss som behöver hjälp lite nu som då.

Min man. Jag träffade honom i Nagu på framnäs på en dans. Det var midsommar om jag int minns fel. Detta var för typ 34 år sen. Då det ännu ordnades danser ganska tätt för alla åldrar. Han kom och bjöd upp mig. Jag älskar att dansa och det är en av dom få saker jag kan säga att jag verkligen är bra på. Det är han med. Och en pojke som kan dansa smälter nog ens hjärta lite. Vi fortsatte att dansa hela kvällen. Den sommaren träffades vi ännu några gånger på nån dans.

Sen blev det uppehåll ett år. Vi bytte aldrig några uppgifter om varandra så vi kunde int ta kontakt.

Sen året därpå var jag och mina kompisar på väg till Framnäs igen på midsommaren. Jag var lite spänd och förväntasfull för jag hade int glömt pojken från förra sommaren. När vi gick in i bussen som for till Nagu var där en massa milipojkar och där bland dom satt han. Vad glad jag blev..men samtidigt fundersam, månne han kommer ihåg mig.

På dansen gick jag omkring i hopp om att hitta honom och det gjorde jag, men var för blyg för att ta kontakt. Det sku ju ha varit pinsamt om han int visste vem jag var. Men så plötsligt stod han där och bjöd upp mig till dans och på den vägen är det.

Camilla frågar:

Vad drömmer du om? (inte på natten utan önskedrömmar- du vet)

 Det här är nog den svåraste frågan.

Det finns så många drömmar jag inte tycker att jag kan uttala mig om här.

Men:

En dröm jag har som int kommer att förverkligas, men man kan ju alltid drömma. Jag drömmer om att få resa bort under hela julen. Spelar int nån roll vart, bara julen är förbi då jag kommer hem. Den här julen är vi så få så det sku funcka om det inte skulle vara för hundarna.

Drömmer om att få en möjlighet att igen nästa höst bli beviljad en plats i Psykosocialaförbundets kurs på Kreta. Den resan gjorde mig så ofantligt gott så jag vill verkligen uppleva den igen. Nu är det så, att eftersom jag redan en gång varit på den kursen, har jag mindre chans att få komma med. Men jag hoppas innerligen att det går vägen.

Önskar jag vore lite mera kreativ, lite mera innovativ.

Drömmer om att kunna ha möjlighet att bjuda hela min familj på en resa utomlands.

Drömmer faktiskt även om resor till t:ex. Rom, London, NY, Lissabon, Skottland och Madeira.

Drömmer om en ny kamera.

Synd att jag int riktigt kunde berätta mina innersta drömmar. Nå kursen är nog en av dom. Men kanske jag kan berätta åt dig nångång när vi träffas.

Tack snälla ni för era frågor ❤

Annonser
Det här inlägget postades i Mitt i Livet, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till svar på frågor 2

 1. Ninette skriver:

  Tack för svaren! Jag får tyvärr inte länken till ugglemönstret att funka, men skönt att höra att det bara behövs en extra strumpsticka! Det ser ut som ren hockuspockus för mej, men så ser väl snöflingemönstret också ut för en som inte kan virka gissar jag. Räta maskor och aviga har jag luskat ut hur funkar, så jag borde väl klara av det där också!
  Vilken härlig midsommarhistoria ni har att berätta! 🙂

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Tydligen funckar den int för mig heller mera…kanske den är borttagen. Men har ett skrynkligt exemplar till som du kan få. Så är det precis. Det är learning by doing som är grejen.

   Gilla

 2. barhoppan skriver:

  Har du deltagit någongång i fototävling?

  Gilla

 3. Carola Norräng skriver:

  Hur gammal var du då du fick din depressionssjukdom??… och har du stött på några fördomar??

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s