jackan och jag

Det bads om ett foto på min nya rock som jag skrev om i förra inlägget.

Jackan för tjockisen, mig. Nå va kan man, eller kan och kan, visst kan man, det gäller bara att ha rätt attityd.

Det gäller att kunna ta kontroll över sig själv, sitt ätande och sin kondition.

DSC_0315DSC_0313

Julen är alltid en tid då det blir ett evinnerligt frosseri av godis hos oss. I synnerhet efter julen då all julgodis är till halva priset i vissa butiker. För drygt en vecka sen bar jag hem 6 fazers askar med karameller, dom flesta Julia, som jag har fått pippi på. Igår bar jag hem 6 askar till. Den här gången bara Julia. Det räcker kanske int så länge förrän jag tröttnar på dom. Börjar känna det redan. Vilket är bra, tills ett nytt pippi uppenbarar sig.

Det sunkiga vädrets inverkan på mig ändrades märkbart idag då jag fick min kusinvitamin lockad på kaffe till Nathalies. Har sagt det förut och säger det igen, sååå innerligen roligt att träffas och prata om allt och ingenting. I synnerhet med en person som jag verkligen inte behöver vara nåt annat än mig själv med.

DSC_0319DSC_0327

Den här veckan hade jag tänkt ta upp stickningen igen. Före julen stickade jag fem ugglemössor. Kvällen före julafton satt jag ännu och sydde pärlor till ögon. Fick ingen tid att ta en bild som bevis, så ni får lov att tro mig 🙂 . Nu borde jag få ännu åtminstone tre mössor stickade.

Får dessa dillen alltid nu som då. Nu är det ugglemössor. Ett år var det tyghjärtan. Ett år tiffany. Ett år virkade korgar av trikå…och såååå viiidare..i oändlighet. Sen då jag är färdig med mitt dille kommer det int åter. Sålde min Tiffanymaskin som legat i skåpet i snart 8 år i höstas plus alla glas jag hade kvar. Sålde alla mina Tilda tyg och några tilda-böcker också. Sålde hela mitt garnförråd för att börja om på nytt. På ett nyttigt sätt. Genom att köpa garn då jag har behov av dom och inte för att samla dom i en korg där dom blir ostickade. Har faktiskt klarat rätt så bra av det. Försöker vara återhållsam.

Att på de viset idag.

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till jackan och jag

  1. Tanja skriver:

    Fin jacka! Jultiden är en riktig sockerfälla… Har abstinensbesvär nu när jag bestämt att jag bara får äta godis på helgen. Nu har du äntligen fått svar på dina frågor på min blogg! 🙂

    Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s