en torsdag

Idag hade jag träff med en bästaste vän i Pargas centum.

Vi skulle gå på café. Båda favoritcaférna hade stängt så vi fick söka oss till det enda som var öppet, Cafe´Axo. Och int är det någo fy skam det heller, i synnerhet som dom hade fastlagsbullar till salu. Axo har dom absolut godaste i stan. Enligt mitt tycke. Mandelmassan i bullarna är bara sååå innerligen god.

Det var roligt att träffa väninnan min. Det var ett tag sen sist.

Efteråt fick jag dock känslan av att min stackars väninna hade fått lyssna på mitt snarvlande under hela tiden. Hon fick knappt någo sagt. Varför kan jag int lära mig att lyssna mera och prata mindre, så att båda får något positivt ut av träffen. Hoppas att hon ändå kände att vi hade en trevlig stund tillsammans.

Efter cafe´besöket hade jag träff med Elin hos sömmerskan som syr hennes klänning till balen. Den blir nog så fin. Hon kommer nog att vara riktigt söt i den. Spännande tider som väntar i vårt hus då tösen skall skriva studenten i år.

Var i förra veckan och köpte tyg till en ny gardin till köket. Samtidigt bad jag att få den sydd. Jag har nu haft samma köksgardin i snart 10 år, så jag tycker att det var så dags. Då jag valde tygen till gardinen tyckte jag de var fina och att dom passade ihop bättre än bra. Men nu medan jag har väntat på den att bli färdig, har jag tvivlat. Tänk om…men helt i onödan. Gardinen blev precis som jag har föreställt mig den. Riktigt bra ser det ut i köket nu.

(jag är ingen inredningsfotograf, i synnerhet då det inte är dagsljus)

DSC_0232

Bilden ljuger lite för färgerna är inte så mörka och det som ser brunt ut är också gult på sina ställen.

Samtidigt bytte jag kuddöverdrag på kuddarna i sofforna och satte nya dukar på borden och byrån. Plockade tillbaka allt sånt som jag plockat bort till julen. Tänker alltid att jag skall ändra på något, men så blir det ändå nästan som förut.

Jag har int öga för det vackra. Har int öga för att göra små fina stilleben.

DSC_0239

DSC_0234DSC_0237

Nu talas det om trender igen. Varje årstid samma sak. Det ena ska ut och någo annat skall in. Fattar int hur människor gör. Om man nu tänker på det rustikt romantiska , som enligt trenden är out, och man har möblerat hela hemmet enligt det. Har man verkligen ork, intresse och råd att byta ut hela inredningen mot något som är inne.

Blir varje gång smått frustrerad.

Har ändå kommit fram till att mitt hem ser ut som det gör och jag trivs. Visst finns det möbler jag gärna skulle byta ut. Men i stort sätt är jag nöjd. Och det är ju huvudsaken.

Stack ut näsan med kameran för att ta några foton. Främst av isen på vår gård som glittrade så vackert i solen.

DSC_0227DSC_0204

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Mitt hem, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till en torsdag

  1. Janette skriver:

    Åååh, jaaa!!! Axos mandelmassa borde säljas på burk med tillhörande sked!

    Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s