varför??

Jaaa..varför???

Mitt objektiv som jag använder mest har en fläck.

Då jag kollade bilderna på foton jag tagit en dag märkte jag på vissa av dem en suddig grå fläck. Tänkte att det var smuts på skyddsglaset. Så då jag nästa gång var på väg och fota putsade jag både skyddsglaset och själva linsen under.

DSC_0260

Men igen fanns den där suddiga fläcken där på vissa av fotona. Så jag började undersöka saken. Har nämnligen nog haft fläckar på linsen som är direkt mot kameran förut, och därför började jag kolla och putsa den, för där var en fläck.

Den här gången var den dock inte på den yttre sidan utan innanför.

Vaaad f”””””n. Hur det tog i hjärtegropen. Går det att fixa det till ett rimligt pris eller är objektivet förstört. Har ju en gång redan fått byta ut det mot ett nytt. Då jag fällde det i golvet. Var int det redan tillräckligt.

Som tur har jag ju två andra objektiv, så jag är ju int utan kamera precis. Men just det här är det jag använder mest.

Återstår att se vad en reparation kan kosta.

DSC_0243DSC_0271DSC_0295DSC_0311DSC_0325DSC_0339

Annars är jag sååå trött på min kamera. Jag vill ha en med tillräckligt mycket pixlar, med högt ISO-tal, med många skärpepunkter…helt enkelt en aningens bättre än vad jag har nu. Men till det sku det ju behövas pengar, pengar som jag inte har.

Men man kan ju drömma, det kostar ju inget.

DSC_0301DSC_0344

Tacka vet jag Icebugs.

DSC_0308

DSC_0362

Idag kom Fredrik till oss med flickorna medan Michaela var på Joga. Jag hade sån tur att Fredrik igen fixade maten åt oss. Hade tänkt laga lasagne men nu blev det maletkött pastasås istället. Till efterrätt åt vi fastlagsbullar, köpta dock.

Cilla hon ville int vara på foto, som alltid och Linneá förstår int att ha nån åsikt.

Men som alltid båda lika gulliga. Fammos små hjärtan.

DSC_0292DSC_0287

Annonser
Det här inlägget postades i Cecilia, Familj, Fotografering, Hundliv, Linnéa, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till varför??

 1. Lillakamomilla skriver:

  Kan det vara fukt? När du fotar ute i kyla ska du inte ta in kameran genast. Ha kamera
  Väskan med ut och lägg den kalla kameran i den kalla väskan innan du går in. Låt dem sen sakta värmas upp i fler timmar innan du tar ut kameran ur väskan.
  Fast det kanske du visste? Så mycket sndra förklaringar hittar jag inte till fläcken om den är inne i linsen dit du inte når. Silicapåsar i kameraväskan kan vara bra..

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Jo..tänkte på det också. Jo jag visste, brukar nog för det mesta ha kameraväskan med mig ut..men ibland min dummer kan jag sätta kameran i en varm väska och nu fattar jag hur dumt det är. Ingen vits liksom. Varifrån får man silicapåsar?

   Gilla

 2. Lillakamomilla skriver:

  Jag tror man kan beställa via nätet, men vet inte var. Du kan kanske testa en göra en tygpåse med kattsand ( sån som är vita kristaller som suger fukt- inte sand egentligen utan nån kemikalisk grej som suger massor fukt) påsen måste vara tillräckligt tät för att sanden inte ska komma ut, men ändå av tyg som inte är så tätt att det inte låter sanden dra in fukten. Såg just ett sånt tips för att göra påsar till bilen om man har problem med imma på rutan. Så tja, jag tänkte att det kanske kan funka på kameran också? Låta ojektivet ligga i väskan tillsammans med påsen ett tag. Ingen aning dock om det funkar…
  Men om objektivet annars funkar så tror jag inte det kostar nån större förmögenhet att det öppnas och låts torka och läggs ihop igen. Begär en kostnadsuppskattning före så får du ingen tråkig överraskning.

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s