sportlovet

För visst kan man ju ha sportlov fast man är ledig hela tiden.

Nu är det i varjefall slut på den, åtminstone för Uffens del. Elin är ju nog hemma, men det räknas int riktigt som lov eftersom hon läser till studentskrivningarna.

Hursomhaver hade Uffen ett avbrott på onsdagen från sin vintersemester. Han skulle till Jyväskylä på jobb. Jag passade på och ta en minimini semester och åkte med honom dit. En natt på hotell och hotellfrukost slår ju int hål i sidan precis.

Vi åkte upp på tisdagen. Vi stannade vid Nuutajärvi och Iittala outletten som finns där. Just nu råkade det vara 30 % rea på en produkt om man var stamkund och så hade jag dessutom 10 euro bonuspengar. Så vi köpte en stor kastrull för grytor. Har saknat en sån efter att vi köpte ny spis. Min gamla gick inte på en induktionsspis.

DSC_0429

Därifrån fortsatte vi till Ideapark. Ett nog så råddigt köpcenter. Det som lockade var en stor outlet som finns där. Men va sku där ha varit någo åt mig. Elin hade tur och fick lite kläder, som hon gillade som tur var. För det är ju int alltid sagt att man slår huvudet på spiken med dessa ungdomar.

DSC_0433

Efter det var det raka spåret till Jyväskylä och hotel Alexandra.

DSC_0440

Snark, efter en Irish coffee i baren och ett bad i badkaret på rummet.

Följande dag for Uffen på jobb och jag fick underhålla mig själv. Vilket jag gjorde i centrum av Jyväskylä. Gick i diverse butiker och shoppade smått.

Hotellet ligger precis vid järnvägsstationen och på samma gata som den nya stationen finns, finns också det gamlastationshuset.

DSC_0435

DSC_0446DSC_0466DSC_0472

DSC_0497

DSC_0491

DSC_0479DSC_0484

Från det gamla stationshuset till Jyväskylä lyceum.

DSC_0449

DSC_0510DSC_0521DSC_0528

Shopping.

DSC_0534

Hittade ett underbart Cafe´med en massa hembakta godsaker.

DSC_0560DSC_0585DSC_0571DSC_0561DSC_0575DSC_0587

Lite Gaudi inspirerat.

DSC_0539

Satt där en god stund och så var det redan dags att gå till hotellet för att få mitt bagage och åka hem.

DSC_0591

Annars har jag barnvaktat Linneá en dag då resten av familjen var till Caribia, jag har fredagshandlat, vilket är lite ovanligt för mig, för Uffen gör det oftast ensam och jag har kollat på tv:serie efter tv:serie på datorn.

På lördagen hade vi bjudit hit hela familjen på middag. Lena kom hem till Finland på fredagen och vi ville naturligtvis alla träffa henne. Tyvärr passade det int för Fredrik. Dum som jag var tänkte jag int så långt att Michaela och barnen nog hade kunnat komma ändå. Skall hålla det i minnet till nästa gång.

Roligt är det att ha Lena i knutarna igen, även om det kommer att vara från och till, eftersom hon skall göra sin praktik i Jakobstad. Men det är ju ändå int Italien, liksom.

På söndagen var Alexander och Lena och hälsade på hos syrtsipumppan min. Efteråt kom dom oss via för att skjutsas hem till Åbo.

Fick plötsligt för mig att gå på bio. Så jag hoppade hastigt i något bättre än blus och kalsonger och så bar det av. Hann just och just köpa godis och gå på vessan innan filmen började.

Jag såg Kingsman: the secret service…nog lite smårolig, men ingen höjdare precis. Colin Firth är nu alltid charmig, även i den här rollen.

hämta

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till sportlovet

  1. Lis-Marie skriver:

    Fina bilder igen en gång.
    Nu blev jag lite nyfiken över vad Lena studerar då hon ska göra sin praktik i Jakobstad. Jag bor nämligen i Jakobstad. Säkert har du skrivit om hennes studier men jag har missat det. Ha de bra!

    Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s