en tand hit eller dit

Jag vaknade idag av att min tand fortfarande värkte.

Hade tid till tandläkaren på onsdagen men kände att jag int orkade vänta tills dess. Så jag ringde imorse till tandläkaren och snäll som hon är gav hon mig en tid idag istället. Vilket ju betydde att hon blev försenad i sin tidtabell.

Jag visste vilken tand var sjuk och hon kom fram till samma sak. Tanden var en rest av en hel tand som rotfyllts en gång. Hälften var redan borta. Hon tog röntgenbild, tittade på den och sa, vi tar bort tanden.

Vadåååå???? min tand.

Det lilla som var kvar och som gjorde att gluggen int var såå stor efter den som redan tagits bort.

Hur blir det sen med den sista tanden som blir ensam där hängande, undrade jag.

Den hålls nog där, sa hon. Det blir nog bra det här. Och så började hon med bedövningen. Hon bedövade och bedövade och bedövade och tanden blev int bedövad. Till slut efter att ha satt en redig dos och efter att ha väntat i väntrummet medan hon tog en annan patient in, var tanden bedövad.

Sen gick det fort.

Plopp sa det..var den redan borta??

Så nu har jag en enorm glugg, känns det som. Men hellre det än en värkande tand som antagligen skulle ha fortsatt att krångla om man hade försökt lämna den kvar.

Men ändå lite på 50 år och tandlös. Men i och för sig har jag ju varit tandlös redan en tid, så en liten bit tand till, hit eller dit, liksom

Hmmm….

Hursomhaver tyckte jag nu en aning synd om mig själv.

Tog en sväng via Tre Små Rum. Kände att jag definitivt behövde något kopparfärgat som passar till Partylite ljuset jag köpte förra veckan. Hade tänkt mig en glasask med kopparfärgade kanter. Sådana hade dom int nu, men nog nångång senare. Och jag hinner ju int vänta då jag en gång bestämt mig för något, och då det ju var så synd om mig, så jag köpte en härligt vacker gammaldags ask. Mycket finare än den som jag hade fantiserat om.

DSC_0886DSC_0887DSC_0890DSC_0896

Nu kom det alltså kopparfärg in i mitt hus. Jag som har kämpat emot länge. En liten uggla har jag dock köpt nångång före julen och den har int riktigt hitta sin plats. Nu fick den sällskap.

DSC_0902DSC_0897

Ett stort tack vill jag ge till min tandläkare, hon är bara bäst.

Annonser
Det här inlägget postades i Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s