dagens funderingar

Har kollat på ”Mallikoulu” på tv. En sorts variant av ”Huippumalli haussa”.

Som namnet säger går det ut på att hitta finlands nästa supermodell av 10 flickor. Domarna är bl.a. Anne Kukkohovi, Vesa Peräkylä och Laila Snellman. Programmet gör mig fundersam, int så lite heller. Flickorna är trådsmala, men några av dem int tillräckligt, enligt domarna. Laila Snellman sa t:ex i första avsnittet att ute i stora världen skall modellerna vara verkligt smala, se on aivan fakta..sa hon. Hemskt. I det andra avsnittet skulle varje flicka i tur och ordning gå framför domarna i en shortsdräkt som dom alla skulle rymmas i. En dräkt, 10 flickor. På en av flickorna gick int dräkten fast. Usch…om något uppmuntrar till anorektiskt beteende är det väl just detta.

Varför jag började fundera på just det här idag, är för att jag var med Elin till Skanssi och köpte kläder åt henne. I varje butik där hon prövade och såg på kläder sa hon att hon var så tjock. Se nu..sa hon och tog sig om sina höfter i omklädningsrummen framför spegeln.

Hon är absolut inte tjock. Hon är helt normal.

Då kan man ju också bli aningens fundersam över storleken på dom kläder det finns att köpa för ungdomar. Storlek s är eventuellt passlig på en normal tös som int ännu riktigt har utvecklats kroppsligt eller på helt trådsmala flickor utan former. Om man som Elin nu måste välja en storlek som låter stor i hennes öron, är ju något galet helt enkelt.

Efter shoppandet ville jag gå på kaffe och undrade om int hon vill ha något. Glass???…nej och åter nej..till allt jag föreslog. Det händer varje gång vi är och köper kläder till henne. Hon kan helt enkelt int tänka sig att klämma i sig något sött efter att ha stått i x-antal omklädningsrum.

Hem kom vi ändå med en liten hög kläder till våren och sommaren. Blå-vitt och randigt är hennes stil den här sommaren. Riktigt snyggt.

DSC_0679

Själv hittade jag en scarf som passar utmärkt med mina favvo Nike tossor.

DSC_0683

Annars funderar jag just nu på vad som händer i trädgården och vad som borde göras, eller rättare sagt måste göras. Nu då allt det nya kommer upp borde naturligtvis allt det gamla och risiga bort. Det som egentligen borde ha tagits bort redan på hösten.

DSC_0699DSC_0705DSC_0696

Julrosen sjunger på sista versen.

DSC_0700

Trädgårdens bästa är just nu den härligt granna rabarbern sticker upp ur den gråa jorden.

DSC_0715

Jag har undrat över tulpanerna som aldrig slår ut. Nå nu har jag en bukett där alla blommor har slagit ut. Bara älskar ståndare och pistiller 🙂

DSC_0689

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Fotografering, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s