jag antar utmaningen

 ”Muminchallange it is”

Utmanaren är Linda från ”Lindas Lantliga”.

Det här är en utmaning som passar mig bättre än bra, en riktig Muminfantast som jag är. Samlandet började för så länge sen att jag int ens kommer ihåg. Men int ändå från så långt tillbaka som min barndom. Mitt samlande började med Muminmamman och Muminpappan. Som just nu har slutat tillverkas.

Fast jag kallar mig samlare har jag int varenda en mugg som kommit ut dom under åren. Säsongmuggar har gått mig förbi och kanske några vanliga också.

Men ändå har jag en ansenlig mängd muggar. För att vara exakt

37 stycken

varav det finns två av glasögonmuggen. En utan glasögon och en med.

Gissa om jag är stolt över min glasögonmugg. En bästaste vän skaffade den åt mig efter ett idogt sökande. Så snällt att hon tänkte på mig den gången hon hittade åt sig själv.

DSC_0861

Just nu trånar jag efter den nya lilla My muggen, den nya Snusmumriken muggen, sommarens säsongmugg och mest av allt ”Håll Sverige rent” muggen.

Jag har inte bara samlat på mig Muminmuggar utan också tallrikar och djupa tallrikar. Mumintallrikarna tillverkades int alls en tid men nu är dom tillbaka igen och har varit det redan en tid.

Tyvärr ryms inga nya tallrikar och djupa tallrikar i vårt skåp mera. Men det betyder ju int att jag int sku villa ha mera av dom. Något måste jag dock ge vika för. Herrn i huset tycker att det nog räcker med muggarna också, men där är jag envis. Jag kan ju alltid dra till med hur bra investering dom är 😉

Mina säongmuggar..

DSC_0851

..muggar som inte tillverkas mera..

DSC_0852

..muggar som är i daglig användning..

DSC_0856

..en av mina favoriter..

DSC_0863

..muggar som jag är speciellt förtjust i.

DSC_0857

I synnerhet den här. Den är bara så kiva 🙂

DSC_0866

Är faktiskt annars också en riktig muggsamlare. Alltid fastnar det nån i mina nypor som jag tycker är fin. Man behöver ju int ha ett halvt dussin muggar av varje sort. T.o.m. en mugg räcker, en mugg som bara är åt mig själv. Och varför int duka bordet med olika muggar då kompisar kommer på besök. Det är ju redan helt vanligt med olika stolar kring matbordet, så varför inte muggar.

Annonser
Det här inlägget postades i Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s