what´s new under the Pargasian sun

Nå absolut ingenting revolutionerande.

Här firades vappen i lugn och ro. Husbanden låg i ena soffan och kollade på TV:n och jag låg i den andra med hörlurar på och kollade på nån serie i datorn drickandes skumppa.

Uffen överraskade med en flaska Fresita. Den avnjöts då enligt ovan. Rätt så tyst i två skilda världar.

På fredagen skulle jag dammsuga detta råttbo till hem, men fick det gjort först på lördagen. Fick också lite ytor torkade så att jag int på några dagar behöver störa mig på dom.

Söndagen tillbringades med den lilla familjen som kom på besök. Det blev grillmat, struvor och lite gosande tillsammans med dom små liven.

Idag hade jag Lenholmen i tankarna. Vill dit och se naturen komma till liv.

Det får dock bli till en annan dag.

Åkte istället till Skanssi med Elin. Mina och Elins Converse hade anlänt till Stadium. Jepps…mina converse…ni läste rätt…blåa. För jag behöver juh….Elin som verkligen behöver, fick ett par vita.

Ack detta behov av allt möjligt, hur skall jag få ett slut på det?

Har sålt en massa saker på loppis på nätet. Sånt som jag tycker att jag int mera har nån användning av. Det hjälpte en tid mot lusten till något nytt, åtminstone i kärlväg och mot prydnadssaker. Lite påverkar det mig nog ännu, för tänker noga efter om jag verkligen är i behov av nån sak som tilltalar mig. Oftast sätter jag faktiskt tillbaka saken på butikshyllan efter att ha pillat på den en god stund.

Men så hittar jag nån sak som jag minsann int behöver, men som jag bara måste ha.

Så var det med en Skål och en Kanna från Villeroy & Boch som plötsligt uppenbarade sig på loppiset på nätet. Blå-vitt porslin som såg lite gammaldags ut. Kunde int motstå. Så nu är dom mina och jag kan int vara lyckligare.

Skålen passar perfekt till frukt och kannan till mjölk på en kaffebjudning, som t:ex på Elins studentfest.

DSC_0437DSC_0461

Idag fastnade också en löpare från Pentik i mina nypor. Känns lite mer luftigare och våraktigare i köket med den på bordet, än med den mörka och dystra vaxduken vi har haft där.

DSC_0441DSC_0443DSC_0453

Bytte samtidigt löpare i vardagsrummet och funderade hit och dit hurdan duk jag ville ha på soffbordet tills jag kom på att jag behöver ju int ha nån duk. Jag kan ju istället ha ett stort silverfärgat fat. Köpte en hortensia i Skanssi och har tidigare köpt en bronsfärgad ytterkruka från H&M home (för den bara måste jag ha). Blev lite fundersam över kombon silver och brons, men sen sket jag i det och nu står blomman i den bronsfärgade krukan på det silverfärgade fatet och det stör mig int alls.

DSC_0463DSC_0469DSC_0465

Nu gäller det då att hålla liv i blomman längre än i en vecka.

Annonser
Det här inlägget postades i Blomster, Familj, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s