bråttom värre

Det är inträdesförhör i österbotten, det är skor och studentmössa som skall köpas, det är blommor som skall beställas och gåvor som skall köpas.

Förutom det skall blomlanden rensas och hemmet städas.

Så tiden bara rinner iväg.

På måndagen åkte jag och Elin till Vörå där hon hade inträdesförhör till massör på tisdagen. Hennes andra alternativ om hon int kommer in på fysioterapin i arcada.

Vi stannade vid köffi, ett absolut måste. Forsen är så fängslande och glassen god.

DSC_0940DSC_0930DSC_0922DSC_0941DSC_0954DSC_0975DSC_0978

Vad hemvant det var att komma till Vörå och Norrvalla. Tänk att några veckors positivt kursande kan ha sån inverkan på en.

DSC_0982

Då man är i Vörå finns där två måsten. Halpa-Halli och Vörå handarbetsaffär.

I handarbetsaffären fanns en modell på en virkad blus som var så fin. Då försäljerskan sa att det går mycket snabbare att virka en blus än att sticka en hade hon mig fast. Köpte mönstret och köpte garnet, så nu ni återstår det att se om det blir nån blus till sommaren eller inte.

DSC_0054

Då Elin var färdig åkte vi till Vasa. Det var en tid sen sist. Jag bara måste få andas lite Vasa luft, först i Brändö och sen i Vasa centrum. I Brändö finns Säde, helt enkelt ett måste. Och oj vad där fanns mycket fint. Hade det int sagt stopp i börsen hade det nog kommit hem ett och annat. Nu fastnade bara två muggar och några kort i mina nypor.

DSC_0983

DSC_0050

I vasa centrum parkerade vi bilen på Hovrättsesplanaden. En riktig flaschback. Fredrik och Michaela hade sitt första gemensamma hem där.

DSC_0989DSC_0994DSC_0997DSC_0999

DSC_0031DSC_0033DSC_0040DSC_0042

Där gick vi sen på stan en god stund. Sökte upp mina två favorit butiker vilka båda tyvärr hade slutat. Vi lunchade på Aschan och till slut då vi blev trötta gick vi på cafe´, för att orka köra den långa vägen hem.

DSC_0019DSC_0009

På onsdagen sprang vi hela dagen på stan. Skobutik efter skobutik avverkades, till slut hittade Elin ett par som föll henne i smaken. Naturligtvis köpte vi studentmössan, en riktigt fin, med läderbrätte och lyra i äkta guld.

På kvällen var jag bjuden till min kusinvitamin på varma smörgåsar och vin och en massa pladder om allt mellan himmel och jord. Så avkopplande.

På torsdagen beställde jag rosorna från blombutiken i stan.

Idag har jag igen varit till blombutiken med en vas som jag vill ha en vacker uppsättning i till kaffebordet.

Dessutom har jag äntligen tagit tag i min djungel till blomrabatt.

Nu ligger jag i soffan och funderar ut en plan för nästa vecka. Vad som måste göras när och vad som skall göras.

Nog blir det bra.

Annars har jag skaffat två nya muminmuggar…jeppp…muggsamlargalningen.

DSC_0049

Jag har tänkt på sommaren och regniga dagar och beställt två målarböcker för vuxna och till dem köpt fin fina tuscher.

DSC_0056

Nu undrar jag så smått hur mycket jag har tänkt att jag skall hinna med under tre månader. Jag har ju dessutom en hel drös med olästa böcker.

Hmmmm…

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Fotografering, Mitt i Livet, vänner. Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s