farbror doktorn

Jag var och hälsade på min diabetesläkare på Åbolands idag.

Hade tänkt att nu skall här gnällas. Han är nämnligen också insatt i mina colit besvär. Jag har varit trött…nå egentligen inget nytt…mina fötter värker..mina ben värker…jag är stel som bara den…min hemlagade mat äcklar mig…magen kniper och bubblar..får antingen springa på vessan i ett nafs eller så int alls…har halsen full av magens innehåll ofta, trots att jag äter medicin mot det…har haft en ihärdig hosta en längre tid.

Visste med facit på hand att mitt hemoglobin värde var dåligt. Och visst var det så. Därav tröttheten.

Alla andra värden var super. Långtidssockret var 6,3. 🙂

Han var verkligen nöjd med mig angående diabetesen.

Så han tyckte att vi skulle prata mage istället. Så vi gjorde det och kom fram till att jag i februari skall kolla både tarmen och magen. Int precis någo roligt, ja int alls faktiskt, men vissa saker får man bara stå ut med.

Talade om mina värkande ben och fötter och han trodde att det antagligen är kolesterolmedicinen som bråkar med mig eller mina höga fotvalv. Fick till en början sluta med medicinen så får vi se om det blir bättre.

Jag kom ut från mottagningen helt nöjd faktiskt. Min läkare är väldigt sympatisk och han lyssnar verkligen till vad jag säger. Jag brukar oftast int säga så mycket, men nu har jag mått så dåligt så jag var bara tvungen. Bra så.

Efteråt sökte jag mig till å stranden och till Cafe´ Art. Ett av mina favvo cafeér, speciellt på sommaren. Jag åt en hembakad bulle till min latte och istället för en konjak åt jag en konjakskonfekt. Mums och vad otroligt skönt denna varma sommardag. Känslan av att vara nånstans utomlands var stark. Visst har vi det fint här i Finland. Precis lika internationellt som i vilken storstad som helst.

Medan min dator var upptagen nu på kvällskvisten gick jag ut och fotade lite i trädgården. I min riktiga djungel till trädgård. I mina rabatter samsas blommande blommor med utblommade blommor och ogräs. Uteblommorna ha klarat sig ganska bra på grund av regnet, förutom den då som hänger under taket. Mina squasch plantor är jätte ynkliga i år och jag tror int att vi kommer att få nån skörd från dom. Ändå blommar dom så vackert. Hallonen mognar. Varje dag finns det nåt bär att smaska i sig.

DSC_0551DSC_0557DSC_0608DSC_0572DSC_0586

Oj om jag ändå hade ett macro objektiv.

DSC_0594

Då jag satt på gräsmattan kom Ebba och la sig nära mig. Svängde kameran mot henne och hunden tittade bort..här Ebba..titta hit Ebba..lite som med våran Cilla. Till slut tittade hon på mig och jag fick min bild.

catsDSC_0567

Annonser
Det här inlägget postades i Blomster, Fotografering, Hundliv, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s