loppis biten

Aldrig hade jag väl trott det.

Har absolut inte varit en loppis människa. Och nu har jag strövat runt i några stycken inom några dagar. På fredagen, lördagen och idag.

Fick plötsligt en ide´om att jag nog behöver förnya lite i ett hörn av mitt kök. Där finns en byrå och några små hyllor ovanför den.

Är bara så trött på att ha sett hörnet se likadant ut nu i många år.

 En dag i vintras kom Uffen hem med en stor apoteksflaska som hans arbetskamrat tänkte slänga bort. Ända sen dess har det kliat i mina fingrar. I antikaffären i Nagu fanns det många apoteksburkar i somras. Hade dock beslutat då jag besökte affären att jag bara kommer hem med en sak därifrån och den gången vann en bricka i messing över burken.

På fredagen åkte jag till Ekotori i St:Karins. Där hittade jag en gammal ölflaska, en vas i messing och en keramik figur gjord av Anja Kantor.

Ifjol var jag helt på det klara med att jag inte skulle gå i fällan och byta ut alla mina silverfärgade saker till guldaktiga färger. Tji fick jag. Nu har dom fått ge vika för ett och annat i den färgen.

Efter ekotori gjorde jag sen en stor dumhet. Körde till en stor antikvitetsbutik. Där hittade jag en hylla full av apoteksburkar. Men fy vad dyra dom var. Frågade ägaren om man kan pruta och visst kunde man det. Han gick ner från 25 euro till 20 euro på en liten burk. Jag köpte den. Efter det åkte jag till ett annat loppis och döm om min förvåning då jag hittade apoteksburkar för 14 euro och neråt. Fyyyy…vad harmligt det var.

Så jag köpte..kunde ju bara int låta bli.

Nu vet jag vad jag skall göra av hörnet jag tröttnat på. Bruna burkar och flaskor, så får det bli.

Nu har jag då strosat omkring på loppisar i tre dagar bara för att söka och också hitta en massa burkar och flaskor. Ja så många att jag rentav tror jag har för många.

Men sån är jag. Får jag pippi på något så får jag. På gott och ont. Mera ont nog, för det är kanske int så hälsosamt i längden. Nu får det vara slut köpt apoteksburkar och ölflaskor. Om jag går till nåt loppis får det lov att vara för att söka nånting annat.

Är ändå sååå lycklig över det jag köpt. Skall bli så roligt att få nåt nytt att se på då jag går förbi hörnet i vårt kök.

Efter att dom här bilderna togs har glassamlingen utökats en smula.

DSC_0639DSC_0641DSC_0640DSC_0645

En annan sak som jag är överlycklig och tacksam över är en flaska som min väninna gav mig här en dag. En stor flaska, en som jag trånat efter. Harmfullt nog passar den int dit jag hade tänkt mig men en sån fin flaska hittar garanterat sin plats i mitt hem. Nånstans där den får synas och beundras.

Så tack vännen min för denna underbara flaska.

DSC_0649DSC_0651

Annonser
Det här inlägget postades i Mitt hem, vänner. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till loppis biten

  1. Villa Herbert skriver:

    Alla har vi våra svagheter, jag klarar inte av att gå förbi en handarbetsaffär och även om jag bara skall gå in och titta så kommer jag ut med några nystan. Njut av att ha fått något nytt att vila ögonen på.

    Gilla

  2. Villa Herbert skriver:

    Glömde skriva att jag är avis på den stora ofärgade flaskan 😉

    Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s