hejssan, svejssan…

…i lingonskogen.

Nepp, där ser ni mig ännu mindre än här.

Otroligt detta fattiga intresse för bloggen. För att int tala om fotograferandet.

Nåväl…jag är insnöad i ett spel på facebook. Helt beroende alltså..borde ju ha förstått det. Det är int första gången all min tid går till att köpa boskap, mata djuren, odla det ena och det andra, bygga fabriker och hus, sälja hit och dit, upptäcka nya saker, uträtta uppgifter som jag får. Hmmmm….

En annan sak jag har helt pippi på just nu är dom vuxnas målarböcker. Jag har int bara en eller två..utan fem. Jag har promarkers som jag målar med en hel låda full. Dom senaste två böckerna kollade jag i suomalainen kirjakauppa och tyckte att dom har fina bilder att måla, dom andra som jag har hemma köpte jag på nätet utan att kolla innehållet. Nåväl…målar jag i böckerna då. Mycket lite..men jag är inspirerad.

DSC_0765DSC_0759cats

DSC_0762

Tyvärr tycker jag dock att böckerna är aningens överreklamerade som hjälp mot stress. Jag får nämnligen prestationsångest. Daahhhh…det är ju meningen att man skall måla rätt upp och ner hur man vill. Inte som jag tänka på hur jag skall måla för att göra det rätt, när det då som sagt inte finns nåt rätt eller fel.

DSC_0769DSC_0791

Från det ena till det andra. Jag köpte ett fröställ som är från lotusblomman och satte den i min mässingsvas för att först vara i vatten och sen torka. Jaaa…min ruttna ju. Men så länge den var färsk var den vacker.

DSC_0773DSC_0784DSC_0786

Det har knappast undgått nån i Pargas att vi har en ny brödbutik..Äkta Bröd..på köpmansgatan. På fredagen var jag in och köpte hem några bröd och jag kan säga att jag inte blev besviken. Älskar hårda knapriga kanter på färskt nybakat bröd. Gillade smaken på båda sorterna. Bara smör på och voila..smaskens. Roligt med lite omväxling till allt köpisbröd.

DSC_0795

Vet int hur många gånger i veckan jag besöker mitt favoritcafe´i stan. Cafe`Nathalie är bara bäst. Där känner jag mig som hemma. Så förutom bröden jag köpte hade jag med mig hem dom godaste munkar som finns.   Cafe´Nathalies munkar.

DSC_0800

Det blev ett mumsande utan dess like på fredagkvällen.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till hejssan, svejssan…

 1. Maria skriver:

  Varifrån har du köpt pennorna? Jag skulle också behöva sådana!

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Dom finns i presento, pysselbutiken vid kinopalatsi..där får man köpa dom enskillt. I suomalainen finns dom som paket..likadant på akademen. Sen finns dom i Muovitukku..där är dom nästan 1 euro billigare per st än i dom övriga butikerna. Jag har också köpt en hel del från Adlibris..där har dom dom också styckevis billigare än vanligt. Så jag rekommenderar att du åker till Muovitukku för då jag var där senast var utbudet stort och faktiskt billigt.

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s