Here we go…

…lite senare än jag tänkt mig.

Snubblade på min dator så USB enheten för laddningssladden gick sönder och behövde fixas. Tack till min systers svåger som hjälpte mig. Fick riktigt skrämselhicka där ett tag.

Alla har väl hört om julen till lust och leda, men tänkte ändå nämna hur våran gick. I år firade vi nyårsafton hemma med den lilla Familjen, Alexander och Elin. Linda var första gången i sitt liv borta hemifrån. Hon firade julen hos Robbes syster, med hans familj. Men dom hann ändå mumsa i sig julgröt här hos oss förrän det var dags för dom att åka iväg.

DSC_0014

Vi åt gott. Michaela och Fredrik hade gjort sillsalladen och den var så god. Igen en gång åts det så man nästan sprack.

Efter maten knackade det på dörren och julgubben kom på besök. Oberoende hur man  tänker om julklappar, framförallt att minska dom, hittar man sig bland ett helt berg av dom ändå. Så även i år.

DSC_0057DSC_0053DSC_0064DSC_0083DSC_0087

Ebba är som ett litet barn..tog paketet från julgubbens hand och rev sönder det direkt för att se vad som fanns innanför.

DSC_0039

Plötsligt hade vi en helt egen Elsa här hos oss.

DSC_0126

Det bästa är att se dom små livens förväntan och glädje.

Min julgran är klädd med dom pynten jag älskar mest..mina majleg julgranspynt.

DSC_0210DSC_0209

Julblomman för i år har till min förvåning varit julstjärnan. Har aldrig varit en så stor vän av den..men i år..jaaa alltid kommer det en tid då man ändrar sitt tycke.

DSC_0202

På Juldagen var vi alla runt bordet, hela härliga familjen. På eftermiddagen åkte vi till Pjukala på julkaffe och hade det precis så roligt som vi brukar ha det då vi är där.

På grund av sjukdom blev det inte att träffa Uffens bror med familj den här julen. Vilket naturligtvis var synd, men vem säger att det int är lika roligt att träffas nån annan gång.

Efter julen blev det ett vilande utan dess like. Jag sov och sov och sov. Mat behövdes ju int lagas då kylskåpet var fullt av rester.

En dag åkte jag på mellandagsrea med Linda och Elin. Hittade dock inget nämnvärt. Blev mest stressad av alla människor som var i farten. Vilket verkligen är något nytt för mig. Kan vara stressad av mycket folk här i Pargas, men i Mylly har jag kännt mig mera anonym..som sagt inte den här gången. Månne jag har blivit en riktig mökkihöperö.

Detta på grund av mitt sjuka intresse för ett spel på fb som heter klondike. Började spela det i höstas och blev fullständigt beroende. Så beroende att jag nu till nyår bestämde mig för att som nyårslöfte sluta spela. Nu har jag faktiskt tömt alla mina land..sålt allt som gått att sälja och donerat det som jag har haft i mitt lager till en foundation som hjälper andra spelare. Nå detta låter säkert som rappakalja för den som int spelat spelet, men det kan jämföras med Farmville..om nån har spelat det.

Nu är det alltså slutspelat och jag tänker börja ängna mig åt mina andra favorit sysselsättningar. Som att måla i mina vuxenmålarböcker, handarbeta, läsa böcker, fotografera och gå ut på promenader med Ebba Bebba.

Idag överraskade den lilla familjen oss med ett besök. Familjen här hemma skulle säkert ha blivit utan mat idag om int Fredrik hade tagit initiativet att laga Wienerschnizel. Till slut hjälptes alla åt, utom jag. Fredrik skar köttet, Alexander bankade det och Elin panera det. Sen stekte Fredrik biffarna. Ååååhhh…vad gott det blev. Mat som andra lagar åt en är bara den godaste maten.

DSC_0218DSC_0222DSC_0223

Annars så får vi väl glädjas av att det äntlign har kommit piki lite snö och att det plötsligt blev vinter. Sååå krispigt och rent.

Min julros hann int riktigt slå ut i blom.

DSC_0146DSC_0167DSC_0182DSC_0178DSC_0195DSC_0152

Annonser
Det här inlägget postades i Cecilia, Familj, Hundliv, Linnéa, Mitt i Livet, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s