Känslan då man…

…sitter och njuter på ett cafe´och man plötsligt kommer ihåg att man inte tagit ut roskisen då man for.

En roskis som blev på köksstolen och som innehöll en massa no,no`s för hundar. Bl.a. fiskrester. Som t:ex. fiskben.

Jag kunde ju gissa vad som väntade mig då jag kom hem så före jag åkte hem köpte jag risinolja från apoteket.

Mycket riktigt hittade jag en ångerfull hund och en roskis på golvet och rosket utspritt över golvet.

DSC_0059DSC_0062

Nice!!

Annars har jag märkt genom åren att bloggare gillar årskrönikor. En sån har jag aldrig gjort. Mest för att mitt minne är för kort och för det andra..vilket arbete.

Nu hittade jag ändå en lista över 2015 och tänker genom den gå igenom året som gått.

Beskriv året med tre ord.

Det är svårt…deprimerande med en snutt av glädje och spännande.

Vad var de bästa som hände under 2015?

Det bästa var nog att Elin blev student och att hon kom in till massör, fast det nu inte var hennes första val, och det fakto att hon har trivats från första stund hon började.

Bästa köp?

En bricka i mässing som jag köpte på, tror den heter, Pietarin antiikki i Nagu.

Vilka har du umgåtts med mest?

Förutom familjen har jag fått en ny vän under hösten. En som jag är väldigt glad över att ha träffat. Vi har umgåtts regelbundet varje vecka sen vi första gången träffades på kaffe hos henne.

Vilka resor har du gjort under året?

Ingen resa what so ever. Eller javisst en..till Mariehamn i somras då min systers pojke och min Gudson blev konfirmerad. En verkligt rolig helg med de närmaste.

Har det skett någon förändring?

I vår familj har en förändring varit att Elin nästan flugit ut ur boet. Hon kommer hem till veckosluten. En mjuklandning till hösten då hon antagligen flyttar hemifrån. 

Då man lever med ungdomar är man tvungen att ibland bryta kontakten med personer man tycker om.

Något du ångrar?

Jag ångrar djupt att jag började spela ett fb spel, Klondike, under början av hösten. Borde ha vetat bättre, har hänt förut att det spårat ut alldeles för mycket. Borde ha kommit ihåg Farm vill.

Låtar som kommer påminna dig om 2015?

Darin-Ta mig tillbaka, Måns Zelmerlöw-Heroes, KAJ-Pa to ta na kako.

Höll du några nyårslöften?

Brukar int ge några, eftersom jag vet att jag ändå int kan hålla dom.

Saknade du någon?

Jag saknade min Pappa..han dog för 12 år sen..men ändå..saknaden finns där. Kanske int sååå starkt mera..men ibland kommer den över en..plötsligt..oväntat.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Det känns verkligen som om jag varit ledsnare..men så har jag varit deprimerad så länge nu och har svårt att komma ihåg när det skulle ha varit bättre.

Vad spenderade du mest pengar på?

Cafe´besök har jag säkert spenderat mest på. Visst har jag köpt kläder och visst har jag köpt inredningsprylar. Men cafe´besöken tar nog priset.

Har du några nyårslöften inför kommande år? 

Gjorde faktiskt ett nyårslöfte. Beslutade att det var dags att sluta spela fb spelet Klondike. Det löftet har jag hållit..jag har slutat. Jag plockade isär min värld på några timmar som tog nästan ett halft år att bygga upp. Borde ha vetat bättre då jag började spela.

Vad är planerna inför 2016?

Mina planer är att spendera tid på Naantalin kylpylä med Uffen, en julklapp vi fick av våra barn julen 2014. Jag skall gå på tumisdejt med min man, även den en julklapp av våra barn, teaterbesök och middag efteråt. Hoppas min julklapp av min man kommer att uppfyllas snart. En resa till Stockholm, en natt på hotell och besök till Barkarby outlet. Skulle gärna också villa resa nånstans. Men det är int upp till mig. Där behövs lite hjälp av andra.

Vad ska du tänka på inför 2016? 

Jag skall tänka på att leva Här och Nu…hur svårt det än är.

Vad vill du säga till dig själv inför 2016?

Kom ihåg att int tänka på det som varit, utan på ditt liv idag och i framtiden. Sluta köpa saker du int behöver. Tänk ekonomiskt. Lägg dig i tid och stig upp tidigare än vad du gör nu. Laga mat. Ät regelbundet. Gå ut bland folk där du bor. Var mera aktiv….ja..o.s.v. o.s.v….i oändlighet.

Det var det.

DSC_0048DSC_0052

Från det ena till det andra..dessa vuxenmålarböcker är sååå tudelade i mitt fall..dom skall vara lugnande…för mig ibland..ibland inte…känner prestationsångest fast man bara skall måla och int tänka så mycket.

Här är mitt senaste..tog mig en evighet.

DSC_0069

Annonser
Det här inlägget postades i Hundliv, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Känslan då man…

 1. Intressant läsning, tack för din lista! Sån där målarbok köpte jag också, men jag bara började på en sida och insåg hastigt att det inte är min grej. Jag blir galen när färgen går över strecken så jag blir bara irriterad av det, inte alls avslappnad. Så den har verkligen motsatt effekt.

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Jo..den har det..ibland..några få gånger har jag känt en smula tillfredsställelse. Du kan int fatta hur många böcker jag har köpt, för att int tala om pennor…hujedamej. Helt hemskt. Istället för att pröva i mindre skala..och sen se vad jag tycker.

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s