en utmaning

Jag antar utmaningen från bloggen Me, Myselfies & I.

Bara för att jag int har någo annat att blogga om.

Nå nej, inte bara därför utan för att när jag läste igenom frågorna är det kanske bra för en deprimerad, negativ människa som jag att reflektera över min framtid och om det överhuvudtaget finns en framtid. Samtidigt som jag kanske borde reflektera över mitt liv som varit. Hur min depression har påverkat mina nära och kära.

Gravstenen- Vad vill du ska stå på den. Hur vill du bli ihågkommen?

På min gravsten skall det helt enkelt stå mitt namn, när jag föddes och när jag dog.

Jag vill att man skall komma ihåg mig som en glad person, en som man kan vara naturlig med, en som man kan dela både glädje och sorg med, en som man kan ha skitroligt med, en bra vän. En trevlig medmänniska. En bra Mamma.

Jag vill att min familj skall komma ihåg våra glada stunder. Min humor. Min lite barnsliga sida. Kommentarer och uttryck som definierar mig. Hoppeligen också med kärlek. Jag hoppas jag blir ihågkommen som öm och tillgiven. Mest hoppas jag att alla mina nära känner och vet att jag älskar dom överallt på jorden.

Sex månader kvar att leva-Vad skulle du då göra? Vad vill du egentligen ägna tid och kraft åt?

Först skulle jag tänka..oj vad skönt. Men sen skulle jag tänka på min familj och hur hemskt det är för dom att veta att jag snart skall dö. Jag skulle nog umgås så mycket jag orkar och kan med hela min familj. Skulle gärna ha dom nära ända till slutet.

Jag skulle kanske försöka få otalade saker lösta. Säga förlåt om det finns något att säga förlåt om.

Mina krafter skulle nog gå till att vara glad och positiv så att mina nära har det lättare den sista tiden.

Femårsprovet– Vad vill du uträtta, uppleva och genomföra de närmsta fem åren?

Det här är då den svåraste frågan och kanske den viktigaste att svara på. Lite ställd mot väggen liksom. Att se en framtid fast jag int tycker det riktigt finns nån. Att hitta motivation att uträtta något.

Jag vill hitta lusten och kraften som tar mig upp ur min depression.

Jag vill börja umgås med släkt och vänner. Ha middagar och njuta av det.

Jag vill uppleva allt från meditation till resor. Jag vill känna lugnet och jag vill se mera av världen.

Om det eventuellt skulle födas nya barnbarn eller om nån plötsligt får för sig att skaffa en katt eller en hund vill jag lära känna dom.

Jag borde genomföra en fysisk förändring. Vikten borde gå ner och konditionen upp.

När gjorde du något roligt? Tänk efter. Med vem? Försök berika ditt liv med mer av den varan.

Faktiskt gjorde jag nåt roligt idag. Var med en god väninna till Mylly. Vi traskade lugnt runt i butiker utan att ha något specifikt i tankarna.  Vi satt på cafe´och njöt av gott kaffe med dopp och av varandras sällskap.

DSC_0342

Så på det viset.

Lite klyschigt, men så är det väl för mig om man ser på det realistiskt.

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till en utmaning

  1. Nadia skriver:

    Fint! Det är inte helt lätta frågor och makes you think liksom..Hoppas du på något sätt hittar ”ljuset” i tillvaron snart! Du verkar ha ett bra nätverk runt dej.

    Gilla

  2. Pernilla Bergman skriver:

    Det här var ju en jätte bra övning! Den borde jag också göra 🙂 Det låter nog som om du är på rätt väg tycker jag!

    Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s