Ärliga listan

Listor är bra då det är tomt i huvudet på ideér att skriva om..när inspirationen är lika med noll och man ändå känner en viss press på ett nytt inlägg.

Den här listan har jag sett runt omkring i bloggvärlden. Har funderat på den och nu slutligen då Ninette gjorde den tänkte jag att varför inte.

Redan namnet på listan tyder på att den för mig kommer att bli utlämnande och ganska dyster. Det är just det som gjort att jag funderat över om jag skall göra den eller inte.

Men..nu kör vi..må så vara att det bara är en massa negativt trams..men o andra sidan är det sån jag är och skall man vara ärlig, så skall man vara ärlig.

NÄR GRÄT DU SENAST OCH VARFÖR?

Det är svårt att tro men jag kommer int ihåg när jag gråtit senast. Tror det var vid jultiden, mest av stressen. Det låter konstigt att en människa med depression int gråter, men det betyder bara att jag int kan. Lite frustrerande eftersom allt byggs upp inuti en tills det sen en vacker dag spricker av något smått och obetydligt och då kan jag int sluta gråta.

TRE SAKER DU AVSKYR?

Jag avskyr att tömma min tarm och skopier överlag.

Jag avskyr att äta gammal mat. Mat som blivit över.

Jag avskyr att gå på tillställningar i min hemstad, vilket gör att jag samtidigt avskyr mig själv över det.

HUR VAR DU I SKOLAN?

Jag var en riktig medelmåtta. Fick just aldrig en nia men ganska ofta en sexa eller sjua. Det berodde naturligtvis på ämnena. Läsämnen var en pina, modersmål likaså. Språk och matematik gilla jag och var också relativt bra på. Avskydde gymnastik. Älskade teckning. Under hela skoltiden var jag ganska omotiverad.

VAD BLIR DU STRESSAD AV?

Jag blir stressad av stora högtider. Det finns så många måsten förknippade med dom. Jag blir stressad av det mesta nästan. Nya sociala situationer stressar verkligen upp mig. Nya människor. Allt som är något utöver mitt vanliga liv.

TRE SAKER DU ÄLSKAR:

Självklart älskar jag hela min familj, men om jag nu ska nämna något annat så

älskar jag att gå på cafe´.

Jag älskar våren. Då naturen vaknar till liv.

Jag älskar havet. Int så att jag sitter i en båt hela sommaren utan så att jag sitter vid havet och känner havsbrisen mot mitt ansikte.

HUR TROR DU ATT ANDRA UPPFATTAR DIG?

Jag har ju fått höra hur glad jag är, så då uppfattas jag väl som det. Jag tror att jag uppfattas som utåtriktad. Kanske trevlig..kanske lite som en lustigkurre. Eventuellt lite barnslig.

HUR UPPFATTAR DU DIG SJÄLV?

Ful, tråkig, grubblande, omogen, osocial, orolig, klumppig, självisk, dålig, fånig, obegåvad, enfaldig…

EN SITUATION SOM DU TYCKER ÄR JOBBIG / PINSAM:

Jag tycker det är jobbigt med pinsamma tystnader i sociala sammanhang. Tycker så illa om det så jag börjar prata om allt och ingenting. Mest konstiga osammanhängande saker. Vilket leder till ångest big time.

NÄR KÄNNER DU DIG SOM VACKRAST?

När jag har fixat mig från topp till tå och har på mig nånting fint som är bekvämt.

VAD SKRATTADE DU SENAST ÅT?

Idag har jag skrattat. Men när jag riktigt har skrattat från hjärtat så att tårarna rinner, kommer jag inte ihåg.

NÅGOT DU FUNDERAT MYCKET ÖVER?

Mina funderingar cirklar mest om mig själv än kanske allt det som händer i världen. Just nu funderar jag mycket på hur jag skall få rutiner i min vardag.

TRE SAKER DU ÄR RÄDD FÖR:

Att någon av mina nära skall gå bort före mig.

Att det skall hända något allvarligt åt mina nära. Olyckor, sjukdomar och sånt.

En aningens rädd är jag för att flyga.

ETT YRKE DU TROR DU SKULLE VARA DÅLIG PÅ:

Lärare.

SLUTLIGEN, ETT YRKE DU TROR ATT DU SKULLE VARA BRA PÅ:

Kanske att driva ett catering företag.

Sådärja..så utlämnande blev det kanske int som jag var rädd för..men nog aningens negativt.

Till slut lite bilder på en möbel jag just nu älskar. Fick i förra veckan hem min byrå som jag tog hem med mig från Heinola för drygt ett år sen. En byrå som kanske skulle passa bäst i ett sovrum men som jag tycker är så vackert så jag vill ha det i vardagsrummet.

DSC_0582

DSC_0590

DSC_0580DSC_0595

Annonser
Det här inlägget postades i Mitt hem, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Ärliga listan

 1. tantninette skriver:

  åh, så fin möbel! och intressanta svar på frågorna, kram!

  Gilla

 2. Pernilla Bergman skriver:

  Den här var ju rolig! 🙂 Det är så fint att du vågar vara ärlig! Såg någon som gjort den tidigare också. Kanske jag också borde göra en.

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Jo det tyckte jag också. Det finns fast hur många listor där ute, men oftast är dom riktade till lite yngre bloggare än jag. Tack 🙂 Såg din Vlogg och om nån vågar vara ärlig så är det du och också din man.

   Gilla

 3. spadtaget4 skriver:

  Fina och ärliga svar på frågorna gav du ju!! 🙂

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s