mitt hem

Dags för lite ”inredningsbilder” a´la mig.

Det var en tid sen vi plockade julen ut och så småningom har andra inredningsprylar tagit över.

Det tar alltid en tid för mig att få allt på plats efter julen. Jag liksom har inget minne av hur jag hade det före julen. Så jag plockar saker runt, flyttar dom hit och dit, tills allting faller på plats.

En sak jag visste att jag måste skaffa var en ny vaxduk till köket. Vet int hur det kommer sig att det alltid blir röda fläckar efter ketchup på mina vaxdukar som inte går att få bort. Sååå irrriterande..

Hittade en duk helt i min smak på Pentik. Eller vaxdukstyg… Tänkte att den sku passa bra till min gamla blå-vitrutiga kökssgardin.

Men sini det gjorde den int. Det bara int passade. Och när det skär sig i mina ögon då är det inte bra, då måste man åtgärda saken. Duken tycker jag väldigt mycket om så det fick bli en ny funderare över gardinerna. Så kom det sig att jag var till Esbo och Sello en dag..gick in till Finlayson och kom ut med en ny gardinkappa.

Nu är jag nöjd. Färgerna är int så traditionellt mig..visst är det lite blått i duken men också ganska mycket svart. Så gardinen blev mörkgrå.

Aningens otippat. Hade aldrig i min vildaste fantasi nånsin tänkt att jag skulle gå mot det svarta hållet.

dsc_0561dsc_0563dsc_0564dsc_0571dsc_0572

Jag fick i julklapp en bricka från Tre Små Rum av min Mamma. Den hade sin givna plats i vardagsrummet direkt jag fick den i min hand.

dsc_0653

dsc_0580

Jag har en för mig mycket kär ägodel som jag fyndade på Pietarin kirppis en sommar för några år sen. En tung bricka i mässing. Den vill jag ha framme både vinter, vår, sommar och höst. Så nu står den på matsalsbordet full med ljusstakar i mässingsfärg.

dsc_0584dsc_0581

På min byrå står en flaska som också är en stor favorit.

dsc_0588

Amaryllisen som jag köpte till julen vissnade äntligen och jag kunde köpa ett fång tulpaner hem.

dsc_0613

dsc_0632

Det vart en liten blick in i mitt hem. En piki sneakpeak…till ett hem som inreds enligt mitt smak och tycke.

Annonser
Det här inlägget postades i Blomster, Mitt hem, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s